Christian Borstlap maakte deze prachtige animatie exclusief voor Nowness.com en vertelde Fontanel over het crazy verzoek waarbinnen hij deze animatieklus geklaard moest krijgen.

'Op een ochtend werd ik gebeld door Nowness ( een website van het luxe imperium Louis Vuiton Moët Hennesy) met de vraag of ik 4 dagen later een filmpje klaar kon hebben. Het moest een illustratie worden bij een tekst van Suzy Menkes, een zeer vooraanstaand mode journalist. Normaal zou ik me even achter de oren krabben bij zo’n deadline, maar bij dergelijke opdrachtgevers komen niet elke dag langs. Alles moest gedaan worden: het concept, art work, animatie en geluid.

Ik wist dat ik alleen met een animatie techniek weg zou komen die super simpel te realiseren zou zijn. Omdat het verhaal over de oorsprong van mode ging lag het stikken van draden voor de hand. Want een soort 'poppenkast geschuif met tekeningen’ zou de opdrachtgever nooit goedkeuren. Bij zo’n opdracht moet je de beperkingen van de tijd en techniek als uitgangspunt nemen. Je probeert van een nadeel een voordeel te maken.

Het geluid heb ik samen met Jasper Boeke gedaan: de muziek is uiteindelijk belangrijker dan het beeld.’

» Nowness.com