Een mooi project landde in de Fontanel-inbox:
Afgelopen jaar hebben Arthur Reinders Folmer & Joshua Koomen, studenten 2e jaars grafisch ontwerpen aan de KABK, gewerkt aan een brievenbundel. Deze bundel, gebaseerd op een door Joshua in Amsterdam gevonden pakket brieven, hebben zij gedocumenteerd, geordend en vormgegeven.

De Brieven waren enkel reacties van een familie, wonend in Schiedam rond het begin van de vorige eeuw naar hun zoon, een schipper die de wereld rond vaarde. Ze kregen dus enkel een eenzijdig verhaal, waarvan de inhoud ook nog eens duidelijk maakte dat men vroeger net zo goed was in het schrijven van nutteloze berichten als tegenwoordig.

Verhalen over de eerste Nederlandse atoombom, onbewust praten over de toekomstige Hitlerjugend en Nazi Duitsland, geïmpliceerde affaires en verzet tegen muiterij in de Nederlandse marine zijn enkele verhalen die wij zijn tegengekomen bij het doorspitten van deze serie brieven.

Het boek is afgewerkt tot in de kleinste details: gedrukt met irisdruk, een gestempelde, stoffen omslag en gedecoreerde typografie (inclusief het creëren van een speciale ij ligatuur voor deze echte Nederlandse brieven)

Met een oplage van 500 exemplaren, uitgegeven in eigen beheer, is dit boek een uit de hand gelopen studieproject dat ze nu ook proberen te verkopen. Ik zeg doen.

» Brieven aan Cornelis