Bart Hess is geen vreemde voor Fontanel publiek (lees het interview dat Mirte met Bart had), eerder al kon iedereen kennis maken met zijn ontwerpen: vooral videowerken waarin het menselijk lichaam constant in conflict lijkt met bijna buitenaardse structuren en grillige materialen. Voor STRP, het art & technology festival dat in november plaatsvindt in Eindhoven, maakte Bart samen met HEYHEYHEY, de nieuwe teaser.

Science fiction en mode komen hier samen in een gevecht van glanzend plastic, transparant en wurgend. Met een sierlijke eenvoud, een fantastische score van omgevingsgeluid en vertraagde soundbites, is het resultaat treffend fascinerend. Een duistere opmaat voor november met internationale allure, gedurfd en grimmig gestileerd.

Meer werk van Bart is nu ook te zien op de expositie DEFINE/DIVINE/FILM/DESIGN! in het Designhuis in Eindhoven, waarin vijf kunstenaars hun visie geven op een samensmelting van film en design.


Marijke de Bie en Ward Janssen““Marijke de Bie en Ward Janssen van CICADA Studio zijn curator, producent en onderzoeker van innovatief gebruik van film in hedendaags design-, beeld- en modecultuur. Op Fontanel delen ze hun visie op wat film is en kan zijn. De studio is in 2009 opgericht door Marijke.”