Interessante vraag: Wanneer is iets niet ontworpen? En nog één: is ons vak té commercieel geworden?

Vanaf 18 september a.s. opent in Londen het Anti Design Festival als antwoord op de veel bekritiseerde 'London Design Festival’ (je weet wel het soort 'design’ fuif waar Nederland ook in grossiert tegenwoordig).

Onder de aanvoerders is een ouwe held van mij: Neville Brody. Iemand die al jaren een kritische houding aanneemt ten opzichte van de designwereld. Zijn speciaal voor de gelegenheid ontworpen (en gratis te downloaden) font daarentegen vind ik persoonlijk ronduit stom, maar het idee achter dit initiatief begrijp ik heel goed. Brody houdt al jaren vol met zijn betoog dat we als ontwerpers onze ziel niet moeten verkopen aan de duivel. Mocht iemand van plan zijn om te gaan kijken wat er aan de hand is daar, dan hoor ik het graag.

Microfesto – It all started here…

We are living in an age where millions of colours became 256. Difference is the enemy. Generic culture hypnotises us all into generic patterns, where control is visibly invisible. Danger is replaced by fear. New means upgrade. Risk is obsolete. Art made money stupid, and money made us fools. We welcome no_use, no_function and no_fear. Anarchy, crash and burn, the new awaits._

» Non Design GuideSimon Scheiber“Martin Pyper woont sinds 1989 in Nederland en is grafisch ontwerper/art director. Zijn eigen bedrijf 'me studio’ maakt vooral affiches, boeken en huisstijlen en hij heeft een eigen blog.”