Soms kan een onverwachts fris perspectief op een overbekende designklassieker juist datgene wat het ontwerp in de eerste plaats al zo briljant maakte nog sterker benadrukken.

Fotograaf Leandro Farina eert één van de bekendste stoelontwerpen ter wereld – de vlinderstoel van Deense designer Arne Jacobsen – in een hypnotiserende video waarin in de complexe choreografie, juist de perfecte strakke simpelheid van het ontwerp naar voren kan komen. Mooi om te zien dat in een designcultuur die af en toe lijkt te draaien om constante vernieuwing een ontwerp van meer dan 50 jaar oud nog steeds zo actueel kan zijn!

Zin in meer visuele pareltjes op het gebied van design, mode en architectuur? Bekijk eens de website nowness.com waar Farina zijn korte video voor creëerde!

» Leandro Farina


Sanne van der Beek

Sanne van der Beek is als cultuurwetenschapper een waar rupsje nooitgenoeg op het gebied van visuele cultuur, gretig alle nieuwe ontwikkelingen verslindend van mode, design, internetcultuur tot fotografie. Ze blogt hierover dagelijks op Curated Culture en Sanne van der Beek.