Al een tijdje bezig (sinds juli 2011), maar daarom juist met heerlijk veel materiaal om online terug te kijken: de PBS Off Book serie. Een documentaire-serie rondom experimentele, non-traditionele vormen van kunst en design.

Korte filmpjes van 6 a 7 minuten, bieden weliswaar geen diepgaande blik, maar wel alvast een klein kijkje in de keuken van onderwerpen als fashiondesign, typografie, lichtschilderfotografie, generatieve kunst en visuele cultuur. Uitermate geschikt dus om even lekker te grasduinen en je blik te laten verbreden!

Meer ge├»nteresseerd in korte docu’s rondom Nederlands ontwerp? Kijk eens naar het Dutch Profiles Project van het DutchDFA waarin toonaangevende Nederlandse ontwerpers worden belicht om zo Dutch Design in al haar diversiteit in beeld te brengen.


Sanne van der Beek

Sanne van der Beek is als cultuurwetenschapper een waar rupsje nooitgenoeg op het gebied van visuele cultuur, gretig alle nieuwe ontwikkelingen verslindend van mode, design, internetcultuur tot fotografie. Ze blogt hierover dagelijks op Curated Culture en Sanne van der Beek.