De Webby Awards worden gezien als de Oscars van het Internet. Met jaarlijks meer dan 10.000 inzendingen vanuit de hele wereld is een Webby dé prijs die je als digitale boy/girl op je nachtkastje wil hebben staan.De nominaties voor de 16de editie zijn vorige week bekend gemaakt. Nederland is in ieder geval goed vertegenwoordigd met een hoop eervolle vermeldingen. Maar het is aan onderstaande bureaus om daadwerkelijk wat Webby Awards terug te brengen vanuit New York.

» Tribal DDB genomineerd in ‘navigation’ en ‘media use’: Obsessed with Sound
» ACHTUNG! genomineerd in ‘online campaigns’: Fanwagen
» AKQA genomineerd in ‘games handheld devices’ en ‘sports’: Star Player
» These Days genomineerd in ‘software & hardware’: FrameRateFest
» Tribal DDB genomineerd in ‘integrated campaigns’: Tile & Inspire
» Square Melon genomineerd in ‘banner campaigns’: Banner Tournament

Obsessed with Sound


Het is onmogelijk om een advies te geven over welke genomineerde inzendingen je echt moet zien. Het gaat hier immers al om een strenge selectie van het beste online werk van de wereld. Om je toch een idee te geven van wat er zoal te zien is hierbij enkele toffe inzendingen:

» IGN genomineerd in 'video mashups’: Charlie Sheen Winning at Call of Duty
» Ultranoir genomineerd in 'corporate communications’: ultranoir.com
» João Rocha genomineerd in ‘weird’: Kim Jong Il looking at things


Charlie Sheen Winning at Call of Duty


De genomineerden hebben tot 21 mei de tijd om hun speech voor te bereiden. Gelukkig hebben ze bij de Webby Awards vrij duidelijke richtlijnen: 5 woorden. En mocht je denken dat dat niet genoeg is om creatief uit de hoek te komen. Kijk dan nog even hoe Dick van ACHTUNG! en Gaston van Boondoggle de Nederlanderse trots hooghielden.

» De uitreiking is live te volgen via Facebook. Hier de link naar dat event.


Jasper  Baartmans

Jasper Baartmans is freelance interactive producer. Dagelijks pendelt hij tussen creatieven, designers, programmeurs en klanten bij de beste bureaus van Nederland en België. Bekijk een selectie van zijn werk op jasperbaartmans.com.